Az OTP lecsúszott a banki toplistán

Az OTP a tavalyi első helyről az idén a másodikra került a Deloitte idei 50-es régiós banki toplistáján, amit a mérlegfőösszeg alapján állítottak össze. A listán szereplő hét magyarországi bank egyébként megszilárdította pozícióit a régióban.
MTI-Eco, 2010. szeptember 10. péntek, 14:20
Fotó:

Az első helyen a lengyel PKO BP bank áll, mérlegfőösszege 38,089 milliárd eurót tett ki tavaly, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Az OTP mérlegfőösszege a Deloitte-összeállítás szerint 1,8 százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban, 36,018 milliárd euróra.

A tavalyi listát még az OTP vezette, a második volt a PKO BP, majd a cseh Ceska Sporitelna következett, amely az idei listán a negyedik helyre került. A harmadik az idén az ugyancsak cseh CSOB bank 32,55 milliárd eurós mérlegfőösszeggel, 6,3 százalékos növekedéssel.

A magyarországi bankok közül eggyel több pénzintézet szerepel az első húszban: öt a tavalyi négyet követően. Az MKB a tavalyi 20. helyről az idén a 15-ikre lépett elő. A K and H maradt a 16. helyen, az Erste Bank a 18. hellyel belépett az első húsz közé, a CIB a 19. helyre került a tavalyi 17-ikről, a Raiffeisen a 27., az Unicredit a 36. helyen végzett az idén.

A térség első húsz biztosító társasága között két magyarországi szerepel: az Allianz Hungaria és a Generali. A bruttó díjbevétel alapján összeállított rangsorban az Allianz javított: a hetedik helyen végzett a tavalyi 9. után. A Generali-Providencia viszont hátrább kerül, a tizenkettedikre a tavalyi tízedikről. 

Az első helyezett a lengyel PZU lett, de a lengyelek egyébként is taroltak: az első húszban összesen tizenegy lengyelországi biztosító szerepel.

A második helyre a tavalyihoz hasonlóan a cseh Ceska Pojistovna került.

HOZZÁSZÓLÁSOK