BUX
37954

Az OTP nem pályázik HVB Splitska bankára

Az OTP Bank vezető testületének határozata értelmében nem nyújtott be kötelező érvényű ajánlatot az értékesítési tenderen megjelölt 2006. március 17-i határidőig a HVB Splitska banka d.d. (Splitska banka) 99,75 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására - közölte az OTP pénteken az MTI-vel.

NAPI Online, 2006. március 17. péntek, 18:30

Az OTP közleménye a lépést azzal indokolja, hogy a Horvát Nemzeti Bank aggályokat fogalmazott meg az ügylettel kapcsolatban, amit nem sikerült tisztázni.

A horvát jegybank szerint, ha a Splitska bankát az OTP Bank vásárolná meg, Horvátország bizonyos régióiban olyan fokú koncentráció jönne létre, amely veszélyeztetné az egészséges piaci versenyt.

"Az OTP Bank a Horvát Nemzeti Bank fenntartásainak megnyugtató rendezése érdekében tárgyalásokat kezdeményezett a versenyhatósági szerepet is betöltő központi bankkal. Az egyeztetések azonban nem hozták meg a mindkét fél számára megfelelő eredményt. A Horvát Nemzeti Bank álláspontja szerint ugyanis, a Splitska banka vevőjeként az OTP Banknak értékesítenie kellett volna az OTP banka Hrvatska-t (OBH), vagy az OBH bankfiókhálózatának döntő részét" - áll a aközleményben.