Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV kedden közölte, hogy olyan bűnözői csoportra csaptak le, amely a rendezvényekhez köthető bevételeket nem vallotta be, és az adót nem fizette meg.

A 24.hu szerint egy korábbi, már lezárt évad elszámolásával kapcsolatban fogott gyanút az adóhivatal, ezért szálltak ki az Ozora vezetőihez a nyomozók.

A NAV közleménye szerint egy fejér megyei férfi és két társa a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalta, ahonnan azt készpénzben felvette, illetve továbbutalta más szlovák bankszámlákra. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány meghaladja a 360 millió forintot, míg a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint.

A NAV nyomozói a bizonyítékok beszerzésére és a bűnös vagyon lefoglalására 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. Az akcióban 3 gyanúsítottat hallgattak ki, lefoglaltak továbbá magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW személygépkocsit. A bűnös vagyonból összesen 558 millió forint összegű vagyont biztosítottak. A nyomozók munkáját it-szakemberek segítették a bizonyítékok lefoglalásában, valamint az intézkedésekben közreműködtek a NAV bevetési igazgatósága járőrei is.

Címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs