Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Sikeresen vizsgázott a GlaxoSmithKline (GSK) gödöllői vakcinagyára az amerikai gyógyszerengedélyezési hatóság (FDA) auditálásán, így termékeit mostantól az észak-amerikai piacokon is forgalmazhatja a gyár - jelentette be Vincent Loret a GSK
Biologicals ügyvezető igazgatója.

A gödöllői vakcinagyárat 2003-ban kezdte el építeni zöldmezős beruházással a társaság, a
gyártás pedig tavaly indult meg. A 130 millió eurós beruházás 240 munkahelyet teremtett Gödöllőn, az üzem jelenleg a diftéria és tetanusz elleni vakcinákhoz szükséges antigéneket gyárt. A teljes egészében exportra termelő üzem számára a jövőbeni bővítés lehetőségét is jelenti az FDA auditálása - tette hozzzá Loret.

A társaság várhatóan 2011 fenruárjában dobja piac a jelenleg törzskönyvezés alatt álló termékét az amerikai piacon. A védőoltások piaca globálisan csupán két százalékot jelent a gyógyszerpiac összforgalmából, azonban az utóbbi évek ezen arány megduplázódását hozták, 2020-ra pedig háromszoros értékre emelkedhet az arány - mondta Leitner György, a GSK Pharma ügyvezető igazgatója, hozzátéve: a társaság abban bízik, hogy Magyarországon gyártott termékei nemcsak a nemzetközi piacokra, hanem a magyar védőoltási programba is bekerülnek, kötelező vagy ajánlott és támogatott formában.