Azonnali változást eszközölt a Wizz Air

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ismét változtatott a csomagfeladási szabályain. A repülőtéri dolgozók még nem tudtak a módosításról.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 24. péntek, 10:58
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Eddig opcionális volt, hogy feladja-e valaki a poggyászát önként, vagy a kapunál veszik el, ha úgy gondolják a légitársaság dolgozói. Most már kötelezően fel kell adni, ami az eddiginél is nagyobb várakozáshoz és káoszhoz fog vezetni. Arról nincs információ, ha ezt nem teszi meg valaki, milyen büntetésre számíthat - írja az Utazómajom a cikkében a légitársaság friss változtatásáról.

Eszerint ugyanis az utasok egy, legfeljebb 55 x 40 x 23 centiméter méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak. A fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, ezért csak a Wizz Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a kézipoggyászukat. Ha nem vásárolja meg valaki a szolgáltatást, és a kézipoggyász nagyobb a megengedett méretnél (40×30×18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél.

A portál azt írja, hogy a ferihegyi reptéren még nem tudnak az azonnali hatályú módosításról.

Novemberben hasonló változtatás van érvényben a Ryanair járatain is.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK