Azonnali hatállyal bezárattak egy kocsmát a bulinegyedben

A nem megfelelő higiénia körülmények, valamint az előállított kézműves sör alapanyagának tisztázatlan eredete miatt felfüggesztették az egyik Kazinczy utcai kocsma és sörfőzde működését.
Domokos Erika, 2017. augusztus 30. szerda, 18:01
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) borászati és alkoholos italok igazgatósága azonnali hatállyal felfüggesztette a budapesti, VII. kerület, Kazinczy utca 8. szám alatti kocsma és sörfőzde működését - derül ki a Nébih oldaláról. A Krimó Sörfőzde Kft. által működtetett Krimó Pub és Sörfőzde jelenleg is zárva tart.

A vendéglátóegység Facebook oldalán olvasható információk szerint nem csak kocsma, hanem sörfőzdeként is működik. Profiljuk "a felső erjesztésű, ale típusú, jó minőségű sörök megismertetése a vendégekkel, mindenki számára elérhető áron". Továbbá forgalmaznak különféle söröket, röviditalokat, borokat és egyéb italokat.

A Nébih munkatársai a sörfőzde ellenőrzése során olyan súlyos élelmiszerlánc-biztonsági és nyomon-követési jogsértéseket tártak fel, hogy "az üzem élelmiszer-előállító és forgalmazó tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették és a helyszínen fellelt alapanyagokat, félkész és késztermékeket zárolták" - olvasható a hivatal honlapján.

A szigorú intézkedés további indoka volt a sörfőző üzemben feltárt és fényképekkel dokumentált, súlyos élelmiszer-higiéniai körülmények, amelyek között tilos az élelmiszer előállítása és forgalmazása. Az üzemben a sörfőzésre vonatkozóan az üzemeltető nem rendelkezett az egységre adaptált minőségirányítási és nyomon-követési rendszerrel, így nem tudta igazolni a kézműves sör alapanyagának eredetét, továbbá előállításának időpontját, menetét - írták az ellenőrök.

A Nébih munkatársai júliusban razziáztak a főváros VI. és VII. kerületeinek vendéglátó- és szórakozóhelyein, akkor 43 egységet ellenőriztek, 169 alkoholos termék tételt zároltak és 47 hatósági eljárás indult. Erről itt olvashat.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.08.31 08:19

Magyarország piálásban jobban teljesít!
A keményen dolgozó kisemberek nyugalmát zavarva, a munka előtt aludni akaróktól az állam elvette a pihenéshez való alkotmányos jogot azzal, hogy a kocsmák éjjel is nyitva lehetnek.
qrvaország
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html