Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatóság szakemberei azt vizsgálták, hogy a termékekben lévő tartósítószereket megfelelően feltüntették-e a csomagoláson, illetve azok mennyisége megfelel-e az előírásoknak. Megnézték azt is, hogy a  tartósítószermentesnek vagy parabenmentesnek jelölt termékek valóban azok-e.

A vizsgált 21-féle hintőpor esetén 1 esetben állapították meg, hogy olyan tartósítószereket tartalmaz, amelyek a címkén nem voltak feltüntetve (Cao Natur BABAHINTŐPOR Búzavirág és Körömvirág kivonattal).

Három esetben derült ki, hogy a megjelölés hiányán túl a "Ne használja a pelenkával fedett bőrfelületen" mondat sem kerül ki a cimkére, pedig ez jogszabályi kötelezettség (2-féle Dino Babahintőpor Kamilla és aloe vera kivonattal készítmény és Trompy TALCO PERFUMADO Babahintőpor).

2 féle paraben használata 2015. október 16-tól a három év alatti gyermekek pelenkával fedett bőrfelületen való alkalmazásra szánt, leöblítésre nem kerülő kozmetikai termékekben tilos. Minden egyéb esetben - ahol a kérdéses parabeneket alkamazzák - kötelező feltüntetni a "Ne használja a pelenkával fedett bőrfelületen" mondatot.

Két esetben csak utóbbi hiányzott, a komponenseket megjelölték (Caola Kamillás hintőpor és a Caola Kamillás hintőpor narancsvirág kivonattal)

A mintavételezett 19-féle babakrém esetén megállapítást nyert, hogy minden termék megfelelt a vizsgált követelményeknek.

Mindkét termékkategóriánál sor került mikrobiológiai vizsgálatra is. A szabvány szerint felállított követelményeknek mikrobiológiai szempontból valamennyi mintavételezett termék megfelelt.