Baj lesz a veszélyes anyagok vízi ellenőrzésével

Miután túl drága ajánlatok érkeztek, eredménytelen lett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által, a veszélyes áruk nemzetközi belvízi szállítását ellenőrző járőrhajóra kiírt tender.
Németh Géza, 2018. augusztus 1. szerda, 06:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Uniós megállapodás alapján ellenőrizni kell a belvízi víziutakon a veszélyes anyagok szállítását. Ezért írta ki a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága egy új járőrhajó megvásárlására a tendert. Feltétel volt, hogy a hajó legyen felszerelve minden, az éjszakai folyami hajózáshoz szükséges használati és biztonsági berendezéssel. A hajó hossza 15-20 méter, míg a szélessége legfeljebb 6 méter lehetett. A hajtásáról két darab 300 lóerős dízel motornak kellett volna gondoskodnia.

A nyílt közbeszerzés eredménytelenségét az ajánlatkérő közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

A felhívásra két ajánlat érkezett. Az egyiket a  Magyar Kikötő Fejlesztő és Hajózási Üzemeltető Zrt., míg a másikat a Milipol Zrt. adta be. Miután  az ajánlatkérőnek csak nettó 438 millió forintja volt a vásárlásra, az ajánlatokban pedig ennél drágább ár szerepelt, így a közbeszerzés eredménytelen lett.

Forrás: Napi.hu/Szabó Dániel

 

HOZZÁSZÓLÁSOK