Baj lehet a magyar munkahelyeken - tömegeket érint

A munkahelyi környezet fejlesztésére érdemes időt és energiát fordítani, hiszen hatására csökkenhet a betegségek miatti távolmaradások száma és a munkavállalók munkához való hozzáállása is változhat.
Napi.hu, 2017. szeptember 20. szerda, 09:00
Fotó: Napi.hu

Egyre népszerűbben az egészséges irodák hazánkban is, egyre több vállalat döbben rá ezek fontosságára és pozitív hatására. Az egészséges iroda fogalma eddig nagyrészt csak az irodai édességek gyümölcsre vagy a régi bútorok ergonomikusra cserélését jelentette, napjainkban azonban elterjedőben van az a nézet, hogy a témához való hozzáállásnak a munkahelyi környezet minden elemére ki kell terjednie.

Az ideális munkahely kialakításakor fontos a megfelelő épület, az ergonomikus bútorok és kiegészítők, a munkavállalói biztonság és a fizikai aktivitási lehetőségek biztosítása is. Ezen tényezők fontossága megkérdőjelezhetetlen, ezt az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal jelentése is alátámasztja. Európában 146 millió munkanap veszik el a betegségek okozta hiányzások miatt, amely 15 ezer egészséges ember életének munkával töltött teljes idejét is jelenti.

A munkahelyi környezet fejlesztésére tehát érdemes időt és energiát fordítani, hiszen hatására csökken a betegségek miatti távolmaradások száma és a munkavállalói hozzáállás is nagymértékben változhat.

A teljes körű irodafelújítás helyett érdemes kis lépésekben haladva élhetővé tenni munkahelyünket. Életünk nagy részét munkával, sok esetben egész nap íróasztal mellett, székben ülve töltjük. Ennek szervezetre gyakorolt hatásai, mint például a váz- és izomrendszeri zavarok és a pszichés stresszterhelés nagymértékben befolyásolják a munka hatékonyságát és szervezetünk tűrőképességét.

Az egyik leggyakoribb munkával összefüggő egészségügyi problémát a váz- és izomrendszeri zavarok (váll, hát, nyak, végtagok, ízületek problémái) jelentik, ami munkavállalók millióit érinti Európában.

Ha munkahelyi egészségmegőrzésről van szó, a megfelelő bútorok beszerzése kulcsfontosságú. Az ergonomikus székek használata személyre szabott megoldást nyújt, szem előtt tartva a munkavállaló egészségi állapotát, fizikai adottságait, munkavégzési szokásait és feladatait. A megfelelően kiválasztott székek éveken át hozzájárulhatnak a gerinc megfelelő tartásához, illetve a derék és medence terhelésének csökkentéséhez. Használatukkal elkerülhetővé válik a folyamatos fej- és hátfájás és egyéb izom- és idegrendszeri megbetegedések.

A Chairpro hazai webáruházainak kínálatában szereplő irodai székek kiválóan alkalmasak a hosszúra nyúló munkaidő hatékony eltöltéséhez, valamint kényelmesen és egyszerűen rendelhetőek. A széles választék felöleli az igazgatói és menedzseri székeket, normál irodai székeket, várószékeket, tárgyalószékeket és speciális, ergonomikus székeket, valamint megtalálhatók otthoni és éttermi használatra való székek is. A funkcionalitás és kényelem ötvözetével a Chairpro székek egészséges ülést és kivételes élményt biztosítanak.

A cikk megjelenését a Chairpro támogatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK