Visszaüt, hogy a kormány időhúzása miatt nem kezdődhetett meg az előre eltervezettek szerint a 3-as metró felújítása: műszaki okok miatt kell lezárni több mint tíz órára a hétvégén a vonalat - értesült az mno.hu.

A lap érdeklődésüére Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) megerősítette, hogy sebességkorlátozást kellett bevezetni a metró déli szakaszán, mert az egyik kitérőnél darabok törtek ki a pályaszakaszból, a váltórészt ki kell cserélni. Budapest vezetője szerint ez a rendkívüli esemény is jelzi, hogy halaszthatatlan a rekonstrukció, ilyen esetek ezentúl bármikor, a vonal bármelyik pontján előfordulhatnak.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója elmondta: jelenleg a Nagyvárad térnél óránként 25 kilométeres sebességgel haladhatnak a szerelvények, s ahhoz, hogy ezt ne kelljen fenntartani a vonal déli szakaszán, sürgősen ki kell cserélni a megrongálódott kitérőt. Történt már ilyen korábban is. A lehető legkisebb fennakadás érdekében szombat üzemzárástól a Deák tér és Kőbánya-Kispest között leállítják a közlekedést, és vasárnap várhatóan délig pótlóbuszok szállítják az utasokat.