Baj van a 3-as metróval - a hétvégén leáll

Darabok törtek ki a 3-as metró egyik pályaszakaszán, közel a Nagyvárad térhez. Itt sebességkorlátozást vezettek be, a helyreállítás idejére szombat üzemzárástól vasárnap délig le kell állítani a járatokat, a Deák tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek - írta a Magyar Nemzet.
Napi.hu, 2016. november 11. péntek, 22:06
Fotó: Napi.hu

Visszaüt, hogy a kormány időhúzása miatt nem kezdődhetett meg az előre eltervezettek szerint a 3-as metró felújítása: műszaki okok miatt kell lezárni több mint tíz órára a hétvégén a vonalat - értesült az mno.hu.

A lap érdeklődésüére Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) megerősítette, hogy sebességkorlátozást kellett bevezetni a metró déli szakaszán, mert az egyik kitérőnél darabok törtek ki a pályaszakaszból, a váltórészt ki kell cserélni. Budapest vezetője szerint ez a rendkívüli esemény is jelzi, hogy halaszthatatlan a rekonstrukció, ilyen esetek ezentúl bármikor, a vonal bármelyik pontján előfordulhatnak.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója elmondta: jelenleg a Nagyvárad térnél óránként 25 kilométeres sebességgel haladhatnak a szerelvények, s ahhoz, hogy ezt ne kelljen fenntartani a vonal déli szakaszán, sürgősen ki kell cserélni a megrongálódott kitérőt. Történt már ilyen korábban is. A lehető legkisebb fennakadás érdekében szombat üzemzárástól a Deák tér és Kőbánya-Kispest között leállítják a közlekedést, és vasárnap várhatóan délig pótlóbuszok szállítják az utasokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rumpundli, 2016.11.13 10:17

Baj a szenzációhajhász csúsztatásokkal van!
Talán valamivel korrektebb tájékoztatás: http://www.hirado.hu/2016/11/12/leall-a-3-as-metro/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isaszegi, 2016.11.12 09:58

Lóvasút! Max. sebesség 15 km/h.

Jó az nekünk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html