Balatonra vonattal? Félmillióan már megtették

Júniusban közel félmillióan vonatoztak a Balatonra, a tó körüli utazásra alkalmas új jegyekből ötezer kelt el és jelentősen nőtt a biciklisek száma is.
Csernátony Csaba, 2020. július 25. szombat, 13:36
Fotó: MÁV-START Zrt.

A Balaton déli partjára 335 ezren, az északi partra pedig közel 164 ezren érkeztek vonattal az elmúlt egy hónapban - közölte szombaton a MÁV-Start.

Azaz összesen közel félmillióan, napi átlagban majdnem 17 ezren vonatoztak a Balatonra.

A cég a tó körüli utazáshoz az idén már új jegytípusokat vezetett be: a Balaton 24 és a Balaton 72 jegyet, előbbi 24, utóbbi 72 óráig használható a balatoni  megállók között, de a Tapolca és Sümeget összekötő szakaszra, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton is korlátlanul lehet velük utazni. A 24 órás jegyért a felnőtteknek 990 forintot, a 72 órásért 2490 forintot kell fizetniük, a 26 év alattiak pedig 660 és 1650 forintért juthatnak hozzá. A cég szerint a balatonos jegyekből eddig ötezer darab kel el.

A balatoni vonatokon a MÁV-Start bővítette a bicikliszállító kapacitást, ez is szerepet játszott abban, hogy az idén nyáron 24 ezer kerékpárt szállítottak a szóban forgó járatokon, ez éves összevetésben 25 százalékos növekedés jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK