A füredi kemping területén hamarosan épülhet a közpénzzel megtolt négycsillagos hotel

A budaörsi székhelyű Paralelbau Kft. építheti fel Balatonfüreden Szabadics Zoltán zalakarosi vállalkozó cégének szállodáját, nettó 2 milliárd 745 millió forintért. Az építési költségből 1,7 milliárd forintot tesz ki az állami támogatás.
Németh Géza, 2020. március 2. hétfő, 07:16
Fotó: balatonfured.hu / Vörös Ákos

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 80 szobás egyedi adottságú, vízparti 4* superior besorolású új szálloda a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében épül. Az épület három emeletes lesz, a szobákhoz erkély is tartozik. Lesz az épületben bel- és kültéri élménymedence illetve jakuzzit magába foglaló wellness részleg, továbbá több szauna és masszázs szoba is. Az ajánlatkérő február 17-én kötött szerződést a nyertessel.

Indult még a tenderen három fővárosi székhelyű cég is, ezek a következők: B Build & Trade Kft., Valid Solution Kft. és a Falcon Global Zrt.

A nyertes Paralelbau Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 2009-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A 2018-as évet nettó 438 millió forint árbevétel mellett 14 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. A tulajdonosa Ott Balázs.

Mint a Napi.hu korábban közölte a projektről annyi tudható hogy vitorlás hajóval érkezhetnek majd a vendégek abba a balatonfüredi luxus szállodába, amelynek építésére a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárd forintot adott.

Az építkezés helyszíne a füredi kemping, amit egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég üzemeltet. A balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő és a Balatontourist Kft. által üzemeltetett kemping területén épülhet fel tehát a hotel. Az ajánlatkérő cég nevében szereplő SZ.Z. monogram a zalakarosi Szabadics Zoltán vállalkozót fedi, aki tavaly március 15-én Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől és másik cége, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. rendszeres szereplője az állami közbeszerzéseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.02 15:21

Építkeznek, vállalkoznak a pénzünkből a rohadt tolvaj mutyielvtársak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2020.03.02 14:56

@mpapa: szépen ki kell hagyni a Balatont a nyaraláskor és nem gazdagítani a tetves ner g@ciket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.03.02 14:41

2-3 év és kiderül, hogy ez a Szabadics csak Mészáros Lőrinc vagy valamelyik NERtárs strohmanja, ahogyan azt korábbról ismerjük az MKB, Opus ügyekből is és valamelyikük majd nevére veszi a szállodát.
A vajda nem ad csak úgy 1,7MrdFt állami pénzt egy gyakorlatilag niemandnak. Itt már megvannak az új tulajok csak még a háttérben mozognak a látszat miatt.
Beszédes, hogy a kempinget egy Mészáros cég üzemelteti. Házon belül csinálna magának konkurenciát? Saját területre engedne be egy idegent, miközben a fél balatonpartot felvásárolta Tiborcz-al.
Ezt nekem senki nem adja be.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html