Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 12 olyan vendéglátóhelyet vizsgáltak a Nemezeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei. Ezek közül 8 esetben csak kisebb hiányosságok fordultak elő, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. 2 helyszínen már komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesülnek az üzemeltetők. További 2 egység bírságra is számíthat a nem megfelelő személyi és helyszíni higiéniai hiányosságok, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt.

A Nébih közleménye szerint az utóbbi 4 esetben is együttműködők voltak a vállalkozók és azonnal, illetve rövid határidőn belül javították a hibákat. Az ellenőrzések során összesen mintegy 300 000 forint értékű bírságot szab ki a Nébih. A vizsgálatok során a hatóság szakemberei mintát vettek a késztermékekből, a használt, forró sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is.

A hatósági helyszíni szemlék mellett a natúr lángosok érzékszervi bírálatát is elvégezték a hivatal mobil érzékszervi vizsgálóállomásán. Ennek során egy lángos kapott kiválóan megfelelt minősítést. 4 termék átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti eredményt ért el.

"A kedveltségi vizsgálat alkalmával laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást. Emellett természetesen pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is" - áll a hivatal közleményében.

A rangsor ez alapján az lett, hogy összesítésben első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt.