Forrnak az indulatok: 1600 gyermek ebédje forog kockán Balmazújvárosban

Nem kevesebb, mint 1600 gyermek maradhat éhen, ha nem oldódik meg a helyzet Balmazújvárosban.
Napi.hu, 2018. november 2. péntek, 16:59
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció

A régi szolgáltató 22 éven át adta a menzát a településen, úgy, hogy az előírásokkal ellentétben nem írtak ki újra és újra közbeszerzési eljárást. A céggel ehelyett folyamatosan hosszabbítottak, arra hivatkozva, hogy mindkét fél elégedett az üzlettel.

Most azonban, új, független polgármestert választottak, s több mint két évtized után pályázatot írtak ki a közétkeztetésre. Ezt egy új szolgáltató nyerte, a balmazújvárosi képviselő testület egyhangú szavazatával, a polgármester egyetértésével.

Bár elvileg szeptember elején, a tanév kezdetekor kellett volna a régi szolgáltatónak átadnia a terepet utódjának, a legújabb és legutolsó határidő október 31.-e volt. Ám ekkor sem történt semmi. Minden maradt a régiben.

Az új szolgáltatóval ugyanis továbbra sem írta alá a szerződést a polgármester, aki ezzel nem hajtotta végre a képviselő testület döntését, amelyet ő is megszavazott. Ráadásul törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a pályázat ügyében, holott hatósági állásfoglalás támasztja alá annak jogszerűségét.

Balmazújvárosban most forrnak az indulatok, úgy tudjuk, a képviselő testület leszavazta a polgármestert, abban a reményben, hogy vége megoldódik a menza mizéria. A városban információink szerint most az a hír járja, hogy Hegedűs Péter polgármester újra a régi szolgáltató szekerét tolja.

Azt egyelőre nem lehet tudni, a régi szolgáltató milyen alapon főz tovább, mindenesetre a Közbeszerzési Hatóság honlapján nem tették közzé, hogy a határidőt kitolták volna. Ennek hiányában viszont ex lex állapot áll fenn. Az új szolgáltató még nem adhat ételt, mert nem engedik neki, a réginek pedig már nem szabadna. Ha tényleg törvénytelenül működik, akkor a közbeszerzési törvény szerint a szerződében foglalt ár 15 százalékát kell büntetésként a városnak megfizetnie, ami akár több tízmillió forint is lehet.

Természetesen kerestük Hegedűs Péter polgármestert, többször is, ám az utóbbi napokban már nem vette fel a telefont. Korábban annyit mondott, tudja jól, hogy 1600 iskolás étkeztetése a tét, ami elsőrendű közérdek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.02 22:48

T. Szerző, a "gyermekek" ebédje, a magyar nyelv szabályai szerint, nem "forog kockán". A segílyért szaporított purdéké, az élősködő patkányoké akik/amik hozzászoktak hogy minden "ingyen", azaz az adónkból, "jár" nekik, ezért más dolguk sincs mint a purgyét gyártani és fosni - nos, ezek ebédje lehet hogy "kockán forog". De nehogy már mi, a valódi gyermekek valódi, ebédet biztosító, mert a "gyermekeket" nem segílyért világba gyártó szüleik legyenek felelősek mások purdégyártásáért, hülyemórickák.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.02 22:19

Nehéz a dolga az ingyenélőknek, az adónkból szaporítottaknak és kitartottaknak, az adónkból napi háromszor zabáltatott, tanittatott, és minden másban általunk kitartatott purdéknak és megélhetési purdégyártó "szüleiknek"... Mi lesz itt ha majd az utolsó munkából élő is lelép ebből az ócska, lezüllesztett, nyugger-segílyes ingyenélő-paradicsom mutyiországból, és csak a nyuggerek, segílyesek és boxos királyuk marad?

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html