A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő az uniós közbeszerzési közlönyben a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. tette közzé, amely a Bálna vagyonkezelője.

A majdani nyertes feladata egy olyan optimalizált műszaki megoldás kivitelezése, amely gazdaságosan megvalósítható és emellett biztosítja a héjszerkezet vízzáróságát, de nem változtatja meg az épület külső megjelenését, kialakítását. Részletesebben: a meglévő szorítóprofilok és körtányérok visszabontása, azok és környezetük megtisztítása, majd visszaépítése szükséges. Ezt követően 13 784 méter hosszban speciális kent szigeteléssel kell ellátni a profilokat.

A másik feladat a diszkivilágítás kiépítése, ami jelenleg hiányzik. A Bálna egyedi, különleges formája nappal a dunai látkép meghatározó része, az épület megjelenése önmagában is turisztikai vonzerővel bír. Sötétedés után ebből a pozitív hatásból azonban semmi nem érezhető az épület megfelelő megvilágításának hiánya miatt. A tervezési és kivitelezési munka során az épülethez illeszkedő egyedi díszvilágítási koncepciót kell megvalósítani, melynek keretében a héjszerkezethez kapcsolódóan 1061 LED lámpa, a régi közraktár épületekhez kapcsolódóan 184 lámpatest és 249 LED vonalvilágító elhelyezése szükséges.

Az ajánlattevőknek az elmúlt öt évből be kell mutatniuk a következő referenciákat:

 

  • legalább 3 900 négyzetméter felületű szegmens üveg + szendvicspanel + acél váz karbantartás és/vagy javítási és/vagy rekonstrukciós munkái,
  • legalább 4 000 négyzetméter nettó szintterületű és 15 méter magas épület díszkivilágítási munka tervezése és megvalósítása.
  • Az ajánlattételi határidő április 19. Az értékelésnél 60 súlyszámmal szerepel az ár és 40 súlyszámmal a minőség.