A 46 éves vádlott 2016 márciusáig a sértett férfinek dolgozott kőműves segédmunkásként. Számítása szerint munkaadója nem fizette ki a neki járó teljes munkadíjat, ezért több alkalommal kérte a sértettet, hogy fizessen. A munkaadó azonban nem fizetett, mert szerinte a munkaviszony megszűnésekor már kifizette a teljes járandóságot - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott augusztus 21-én reggel Kiskunfélegyházán megállította a gépkocsival hazafelé tartó sértettet és ismét követelte, hogy fizessen neki 200 ezer forintot. A sértett ezt megtagadta, mire a vádlott elővett a táskájából egy baltát és egy ütéssel beverte a sértett autójának szélvédőjét. A vezető ülésen ülő sértett nem sérült meg, de a szélvédő betörése miatt 20 ezer forint kár keletkezett.

Ezután a sértett az autóval hazament a tanyájára, ahol kis idő elteltével gyalogosan megjelent a vádlott is. Bekiabált a sértettnek az udvarba, hogy ha továbbra sem adja meg a tartozását, akkor felgyújtja a sértett tanyájával szemben lévő telken a sértett szalmabáláit. A vádlott be is ugrott a kerítésen a telekre és ott öngyújtóval meg akarta gyújtani az egyik szalmabálát. A bála azonban nedves volt, nem kapott lángra, csak füstölt. Ezt észlelve a sértett egy vasvillával a kezében átment a vádlotthoz, aki ekkor egy kést vett elő és azzal fenyegetőzve követelte a járandóságát.

A fenyegetések hatására a sértett adott egy 20 ezer forintot a vádlottnak. Az időközben kiértesített rendőrök azonban a vádlottat elfogták, a nála lévő baltát, kést, öngyújtót, valamint a húszezrest pedig lefoglalták. A sértett kérte a rongálással okozott kárának megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Képünk illusztráció