Nem az utolsó naptári nap lesz az évet záró ügyfélfogadási napja a legnagyobb magyarországi bankok fiókjaiban. Most még van olyan bankfiók ahol nagy a sürgés forgás az ünnepek előtt, de már nem sokáig lehet hivatalos ügyeket intézni.

A karácsonyi szünnapok és az idén pihenőnappá lett, már ledolgozott december 24-e és december 31-e miatt a legtöbb bankfiók már nem fogad ügyfeleket az év utolsó napjaiban. Az InfoRádió több magyarországi nagy bankot is megkeresett. Az OTP, a TakarékBank és a Raiffeisen Bank válaszaiból kiderült, hogy a legtöbb magyarországi fiókban 2018-ban utoljára december 28-án, pénteken lehet érdemi, lakossági ügyeket intézni.

E pénzintézetek valamennyi fiókja zárva lesz ezeken a napokon.

A TakarékBank esetében a netbankon, vagyis az internetes csatornán lehet tranzakciókat rögzíteni, míg a Raiffeisennél a Direknet és a Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll a szünnapokon. E tranzakciók azonban csak a következő banki munkanapon teljesülnek majd. Internetes ügyintézés és vásárlási lehetőség az OTP elektronikus felületein is lesz, sőt a társaságnál a szünnapokon is lehet akár személyi kölcsönt is igényelni, az internetes felületen.