Új magyar bank lép színre hamarosan

A Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., valamint a B3 Takarék Szövetkezet egyesülésével május 6-án elindul a Takarék Csoport új, univerzális kereskedelmi bankja, amely a csoport központi bankjának vállalati és lakossági számlaszerződés-, betét- és hitelállományait is átveszi. Az új bankhoz a tervek szerint október végéig a többi 11 takarékszövetkezet és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. is csatlakozik - adta hírül a Takarékbank.
Domokos László, 2019. április 17. szerda, 12:11
Fotó: Napi.hu

Május 6-án kezdi meg működését az új Takarékbank Zrt., miután a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet beolvad a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-be, amely ezzel egyidejűleg Takarékbank Zrt.-re változtatja a nevét. A csoport központi bankja, amely MTB Zrt. elnevezéssel működik tovább, lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát ruházza át az új Takarékbank Zrt.-re.

Bár a társaságok cégjogi egyesülése és az állományok átruházása már április 30-án megtörténik, a Takarékbank - egy kétnapos banki átállást követően - várhatóan május 6-án kezdi meg működését. Az átállást biztosító bankszünnapok alatt, május 1-6. között nem nyitnak ki a bankfiókok, átmenetileg nem működik a netbank és a mobilapplikáció, nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni.

Majd május 6-án, hétfőn reggel nyitnak ki a fiókok, akkortól lehet újra használni a netbankot és a mobilapplikációt, akkortól lehet átutalásokat lebonyolítani, és akkor könyvelik el a 2019. április 30-a után érkezett megbízásokat. Addig, az átmeneti időben, a számlatulajdonosok az atm-ekből az április 30-i egyenlegük erejéig tudnak pénzt felvenni, ugyanezzel a kerettel használhatják bankkártyájukat is. A bank több körben részletesen tájékoztatta az ügyfeleket az átalakulás technikai részleteiről.

A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékban egyesült. Majd 2018. november 30-án a csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy 2019. október végéig egyetlen új, ízig-vérig korszerű, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket. A folyamat végén a korábbi több mint száz kis takarékból egyetlen, korszerű bank jön létre Takarékbank néven, amely az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.17 13:35

A falvak bankja is elhagyja a falvakat, az is városi akar lenni.
Nálunk nem kell falvakat rombolni mint Romániában, itt mindenki elhagyja a falvakat, magától megy gallyra az egész. Meg az ország tufele, mert ide költözik mindenki az itteni gyárak miatt.
A Dunántúlon (ami helytelenül van meghatározva, hogy melyik a Dunántúl) kívül az ország keleti felében csak a nagyvárosok maradnak, az is melósok nélkül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.04.17 12:41

Egyik megy a másik jön a pénz meg eltűnik....... Ha rokon matolcsi ha nem :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html