Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Takarék Csoport 2018. november 30-án elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően a jelenlegi 12 takarékszövetkezet, 2 regionális bank, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. fokozatos egyesítésével 2020-ra végleges formát ölt a csoport új, univerzális kereskedelmi bankja.

Ennek egyik első lépéseként 2019. május 1-jén a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével lerakják az új, univerzális kereskedelmi bank alapjait, amely ezzel egyidejűleg átveszi a Takarék Csoport központi bankjának hitel- és betétállományait is. A folyamat a korábbi több mint száz kis takarékból egyetlen, korszerű bank jön létre Takarékbank néven, amely az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik majd.

E terveknek megfelelően a csoport központi bankja, amely eddig Magyar Takarékszövetkezeti Bank (Takarékbank) Zrt. néven működött, 2019. február 14-i, budapesti, rendkívüli közgyűlésén MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank (MTB) Zrt.-re változtatta nevét. A módosításra azért volt szükség, hogy a Takarékbank nevet a május 1-jével induló új, országos kereskedelmi bank használhassa.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a központi bank teljes betét- és hitelállományát a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-re ruházza át 2019. április 30-i fordulónappal, így az állomány - és ezzel az átruházásban érintett ügyfelek is - az újonnan létrejövő univerzális kereskedelmi bankhoz, új nevén Takarékbankhoz kerül.