A Raiffeisen Banknak az eredeti elképzelések szerint tavasszal már be kellett volna költöznie új székházába. A HB Reavis Agora projektje kissé megcsúszott, ezért a bank által bérelt irodai részek belső kialakítására most kerül sor. A budapesti székházak költözése a tervek szerint a nyár első felében esedékes. A pénzintézet figyeli a járványhelyzet alakulását, és az aktuális körülményekhez alkalmazkodva bonyolítja majd le a költözés operatív részét - tudta meg a banktól a napilap.

A Raiffeisennél ugyanakkor az irodakomplexumban előre meghatározott aktív helyek számán rövid távon nem terveznek változtatni.

Messzebb áll a megvalósítástól az OTP Bank új projektje. A Market Építő Zrt. generálkivitelezésében megvalósuló beruházást a tervek szerint 2021 novemberében adják át, ekkor a fővárosban szétszórtan, 27 telephelyen működő központi és leányvállalati irodák zöme át fog költözni az új épületbe.

A veszélyhelyzet elrendelése az új irodaház építését kis részben befolyásolta, csupán néhány biztonsági óvintézkedést kellett életbe léptetni - reagált az OTP a Világgazdaságnak. Az elmúlt hetekben rengeteg olyan értékes tapasztalatot gyűjtöttek, amelyek hosszú távon hatással lesznek a mindennapi munkavégzésre.

Irodaházakra a jövőben is szükség lesz, de belső kialakításukra, a közösségi helyek berendezésére mindenképp hatással lesznek a most szerzett ismeretek. Mivel az új központ már majdnem szerkezetkész állapotban van, ezért a szükséges finomításokat most elvégezhetjük - fogalmazott a pénzintézet.