Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptemberben még mintegy 96 ezer takarékbankos ügyfélre várt a feladat, hogy október végéig azonosítsa magát az uniós előírásoknak megfelelően. Vida József, a Takarék-csoport elnöke a lapnak adott interjúban elmondta, hogy jellemzően vidéki és nyugdíjas ügyfeleik körében kell még intézkedni, ennek érdekében házhoz mennek, vagyis otthonukban keresik fel őket.

A különböző hitelesítési, egyeztetési kötelezettségről egyébként nincs jó véleménye, mert "a nyugdíjasok nem terroristák". Elmondta továbbá, hogy a Takarék-csoport átalakulása fontos mérföldkőhöz érkezik november elején, amikor egyetlen szervezetbe olvad be a megmaradt 12 szövetkezet. Annak érdekében, hogy a modern bankolással lépést tudjanak tartani, a szervezet további karcsúsítására lesz szükség, így jövőre 6500-6800 főre csökkenhet a jelenleg 7000 ezres foglalkoztatotti létszám.

Idénre pozitív nulla eredményt várnak, mivel az átalakulás áldozatokkal jár Vida József szerint. A szuperbankról (vagyis a Takarékok, az MKB és a Budapest Bank lebegtetett összeállásáról) az a véleménye, hogy "akkor van erről értelme beszélni, ha eljön az ideje". Mint mondta, szeretnének benne lenni abban az öt bankban, amelyik hosszú távon fennmaradhat a magyar piacon (az MNB útmutatása szerint), és ha ennek az az ára, hogy bankot vásároljanak, akkor megteszik.