Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legnagyobb magyar bank a dombornyomott plasztikok éves díját a mostani 8177 forintról 8447 forintra változtatja. Az összes többi kártya éves díja is hasonló - 3,3 százalékos - mértékben válik magasabbá. A készpénzfelvétel is többe kerül majd. Az OTP bankjegykiadójából (ATM) pénzhez jutni mindössze 4 forinttal kerül majd többe. Az idegen ATM-ek esetében a drágulás 20 forint lesz - olvasható a portálon.

A K&H április elsejétől nem korlátozza a számlához kibocsátható társkártyák számát, illetve egy ügyfélnek egy számlához akár több azonos típusú kártyája is lehet. A 2020. december hónapban kibocsátott új kártyák, valamint megújított, idő előtti megújításként, és tiltott kártya pótlásként kibocsátott bankkártyák lejárata 4 év helyett 3 év.

A legnagyobb módosulás azonban, hogy a kártyadíjakat közel 5 százalékkal megemelik. Az érintőkártyák éves díja 6600 forint helyett 6906 forint lesz. A készpénzfelvétel díja is nő. Például a K&H saját ATM-jéből tranzakciós illeték nélkül 100 ezer forintot a mostani 730 forint helyett 750 forintért lehet felvenni. Ugyanez idegen ATM-ből 900 forint helyett 935 forintba kerül majd. Drágul persze a külföldi kápéfelvét is. Ezeknek a díjnöveléseknek a mértéke átlagosan 4 százalék körül van.

A Raiffeisen arról tájékoztat, hogy bankkártyás díjainak összege, illetve mértéke automatikusan, minden év április 1. napjától a megelőző naptári évre irányadó átlagos fogyasztói árindexnek megfelelően módosul. A díj változását a bank minden évben legkésőbb április 1-jéig teszi közzé (ez a közzététel még nem történt meg).