Gond lehet a kártyás fizetéseknél - minden Mastercard-ügyfél érintett! (frissítve)

Több olvasói panasz is érkezett a privátbankár.hu-hoz, miszerint különböző üzletekben nem működött a bankkártyás fizetés, esetenként pedig készpénzt sem sikerült felvenni az ATM-ekből. A probléma ezúttal nem a termináloknál vagy a terminálokat üzemeltető szolgáltatóknál, bankoknál van. Az ügyben az OTP Bank máris figyelmeztetést adott ki honlapján.
K. Kiss Gergely, 2019. június 13. csütörtök, 14:18
Fotó: Napi.hu

A portál által megkeresett bankok arról számoltak be, hogy a Mastercard rendszereiben van fennakadás, így nem számít, melyik pénzintézet ügyfele vagyunk, gondunk támadhat a fizetéssel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Visa kártyával rendelkezők gond nélkül tudnak fizetni és készpénzt felvenni jelenleg is.

A privátbankár tapasztalatai vegyesek: volt, akinek sikerült fizetnie, készpénzt felvennie Mastercard bankkártyával, volt, akinek nem. A Napi.hu munkatársa nem sokkal 14 óra előtt gond nélkül tudott fizetni ilyen típusú kártyával az egyik élelmiszerboltban.

Az OTP nemrég egy tájékoztatást is közzétett honlapján, ez így szól: "A banktól független technikai okokból Mastercard és Maestro kártyabirtokosaink bankkártyájukat csak korlátozottan tudják használni vásárlásra és készpénzfelvételre, Visa kártyáink elfogadása továbbra is zökkenőmentesen üzemel. A hiba kijavításán szakértő kollégáink nagy erőkkel dolgoznak. Jelenleg a call center panaszrögzítési funkciója nem elérhető. Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük."

Frissítés

Az OTP Bank 16:30 körül a következő tájékoztatást adta "a mai nap folyamán a banktól független technikai hiba megoldódott, a kártyás tranzakciók zavartalanul megvalósulnak".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hermelin, 2019.06.13 15:21

Hát ez elég furcsa,hogy a banktól független.Nem tudtam kártyával fizetni a bérletpénztránál,3x lett megpróbálva.Ugyanakkor pár órával előtte vettem fel pénzt ATM-nél.Most akkor mi van???????????Irtam az OTP-nek 1 órával ezelőtt,de a portáljukon semmi nem volt erről a problémáról.A fizetési kisérletnek nyoma sem volt az otp direkt bankban.Gyengék a feltételekben,erősek a profitban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html