1,3 millió forintja bánta egy brit nőnek a budapesti kiruccanását

Forint helyett euróban terhelte meg egy brit nő kártyáját egy budapesti hotel, amely bár korrigálta a hibát a nő bankja tetemes összeget vont le átváltási költségként - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. szeptember 11. szerda, 18:48
Fotó: Shutterstock

A nő a barátjával a VIII. kerületi Bo18 Hotel Superiorban szállt meg Budapesten, távozáskor az alkalmazott a fizetendő 60 158 forintot véletlenül euróban vonta le a nő kártyájáról, ez pedig több mint 20 millió forintot jelent - olvasható a portálon.

Bár a szálloda azonnal észlelte a hibát, és visszautalta a nőnek a levont pénzt, bankja, a Barclays az euróról fontra való tranzakciós és átváltási költségként így is 3500 fonttal (több mint 1,3 millió forinttal) terhelte meg a nő számláját, amelyen egyébként csak 400 font volt, így rögtön tartozása is lett.

A nő szerint ő nem hibázott, és a banknak fel kellett volna tűnnie a nagy pénzmozgás, ráadásul nem is volt annyi pénz a kártyáján, hogy ki tudta volna fizetni az extrém magas összeget. A bank viszont azzal védekezik, hogy a nő jóváhagyta a tranzakciót, és aláírta a kártyaolvasó által kiadott számlát (mivel azt hitte, hogy forintban szerepel rajta az összeg), így ez nem a bank hibája.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK