Bankol? Ennek a hírnek örülni fog

A bankok közötti napközbeni átutalásokat szeptember 7-től, hétfőtől 2 óra helyett átlagosan 1 óra alatt írják jóvá az ügyfelek bankszámláin, és az eddigi öt elszámolási ciklus helyett tíz lesz naponta a központi elszámoló rendszer fejlesztésének köszönhetően.
MTI, 2015. szeptember 5. szombat, 11:07
Fotó: Napi.hu

A fejlesztésben a Giro Zrt., a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a bankok vettek részt. A jelenlegi jogi határidő 4 óra az átutalások esetében, amely azonban már most is gyakorlatilag 2 óra 5 perc alatt megtörténik.

További változás lesz, hogy az este vagy éjszaka benyújtott átutalásokat a Giro Zrt. másnap reggel egy órával korábban juttatja el a címzettekhez, így az átutalt összegek már a bankfiókok nyitásakor az ügyfelek rendelkezésére állnak. Délután pedig fél órával meghosszabbodik az átutalási megbízások napközbeni benyújtására rendelkezésre álló időszak.

A Giro Zrt. által bevezetett módosításokról szóló javaslat az MNB és az érintett pénzintézetek teljes körű bevonásával készült el, több hónapos előkészítő munkával - közölte a cég még áprilisban az MTI-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pecskeke, 2015.09.05 11:34

Szuper, most már csak az átutalás díjának kellene csökkennie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html