Bankot vesz az OTP

Újabb bankot vesz az OTP Horvátországban - közölte az OTP Bank Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI, 2016. december 21. szerda, 08:30
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint az OTP banka Hrvatska adásvételi megállapodást írt alá a Société Générale csoporttal horvátországi leánybankjának, a Splitska Banka-nak a megvásárlásáról.

A Societe Generale Splitska a horvát bankszektor 5. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben is aktív. Az akvizíció eredményeképpen az OTP-csoport horvátországi piaci részesedése mintegy 10 százalékra nő - áll a közleményben.

Az OTP Bank 2005 óta van jelen Horvátországban, és folyamatosan nyereségesen működött a 2008-ban kezdődött válság időszakában is.

A tranzakció során az OTP 100 százalékos tulajdonrészt vesz, az ügylet pénzügyi zárása 2017 nyarán, míg az integráció lezárása 2018 nyarán várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

halacska39, 2016.12.21 10:04

Az OTP a napokban dobott piacra több,mint 3md ft értékben dolgozói részvényeket lenyomva evvel a papír árát. Valakiknek ez nem volt rossz bolt. Most meg bejelentik a vásárlást. Az MNB ilyenkor miért nem vizsgálódik bírkák?:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html