Új vezetőket választott a bankszövetség

A Magyar Bankszövetség július 1-jén rendkívüli testületi ülést tartott, amelyen új elnököt, alelnököt és új elnökségi tagokat választottak az elmúlt időszak banki vezetőváltásai miatt - adta hírül a szervezet.
Domokos László, 2019. július 1. hétfő, 17:23
Fotó: Shutterstock

A mai bejelentés szerint a bankszövetség testületi ülése egyhangú támogatással elnökének választotta Becsei András eddigi alelnököt (az OTP Jelzálogbank Zrt. és OTP Lakástakarék Zrt. vezérigazgatóját), valamint a megüresedett alelnöki pozícióra Jelasity Radován eddigi elnökségi tagot (az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatóját).

Új elnökségi tagként kapott mandátumot a döntéshozó testülettől Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója  és Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A bankszövetségben a rendes tisztújítás háromévente esedékes, legközelebb 2020 tavaszán, így a most megválasztott tisztségviselők a jövő tavaszig terjedő időszakra vállalták feladatukat, amikor teljes tisztújítás keretében választ majd a szövetség új elnökséget, felügyelő bizottságot és etikai bizottsági elnököt.

HOZZÁSZÓLÁSOK