BUX
36940

Beásta magát az Orangeways Baján

Újabb tíz évre szóló szolgáltatási szerződést írt alá szerdán az Orangeways Zrt. Baja város önkormányzatával.

Túrós-Bense Levente, 2010. december 1. szerda, 13:15

A Bács-Kiskun megyei város közösségi közlekedését még 2009-ben egy évre pályázati úton nyerte el a narancsszínű buszokat üzemeltető társaság, ez idő alatt 35 százalékkal 32 kilométerről 43 kilométerre bővítette a város nettó vonalhálózatát és megújult a jegyértékesítési rendszer is - tájékoztatta lapunkat Bózsik András a vállalat stratégiai igazgatója.

A kilenc felújított alacsonypadlós DAF típusú autóbusz éves szinten 357 ezer kilométert futott, a foglaltsági szint meghaladta a 30 százalékot. A vállalat jegy és bérlet értékesítéséből származó árbevétele októberben közel 10 százalékkal volt magasabb, mint 2010 februárjában, miközben a lakosság a továbbra is a két évvel korábbi árakon veheti igénybe a szolgáltatást. Eddig a város déli és nyugati részén bővítették szolgáltatásaikat - mondta Bózsik -, de elfogadott útvonaltervek vannak az északi városrészekre is. Ennek ellenére a cég egyelőre nem tervezi autóparkjának bővítését sem korszerűségét, így maradnak az alacsony üzemeltetési költségű használtan vásárolt buszok. 

Az elsősorban nemzetközi diszkont-autóbuszjáratairól ismertté vált Orangeways itthon a Volán alvállalkozójaként, valamint önkormányzati megbízások révén - agresszív piachódításba kezdetett: Baja, Dombóvár és Tamási után a fővárosi tömegközlekedésben is szerepet vállal miután novemberben megnyerte a BKV nyolc budapesti buszjáratának teljes körű szolgáltatására kiírt tendert.