Az egyik RailJet kamionnal ütközött - a Bécs felől érkező vonatoknál jelentős késések vannak

Az osztrák vasút nem fogad és nem indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál - közölte a Mávinform szerda délután az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2020. február 19. szerda, 15:01
Fotó: Unsplash

Információik szerint Parndorf és Zurndorf között az RJX62-es számú vonat kamionnal ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen nő a menetidő.

Az rj64-es számú müncheni vonat utasait Hegyeshalomtól Bécsig pótlóbuszokkal szállítja el az osztrák vasút. Bécs felől az rj61-es vonat utasai pótlóbuszokkal érkeznek Hegyeshalomra, onnan a Keleti pályaudvarig rj vonattal utazhatnak. A Keleti pályaudvarról 15:40-kor München felé induló rj68-as vonat a belföldi szakaszon két Flirt motorvonattal közlekedik. Útközben azonban egy alkalmas állomáson az utasok átszállnak majd egy Hegyeshalom felől érkező üres vonatszerelvénybe, s azzal folytatják útjukat.

A Bécs felől érkező vonatok jelentős késésével kell számolni. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál várakoznak majd. A Győr és Bécs közötti EuRegio vonatjáratokat nem érinti a korlátozás, de hosszabb menetidővel közlekednek - közölte a Mávinform.

HOZZÁSZÓLÁSOK