A Photo Hall üzletláncot a közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Főfotó Kft. üzemelteti. Az MTI próbálta elérni a cég vezetését, ám a központ automatája - amely még termékek vásárlására buzdítja a telefonálókat - senkit nem kapcsol, és a közvetlen telefonszámok többsége vagy kicsöng, vagy folyamatosan foglaltat jelez.

Az index.hu-nak több üzletben jelezték, hogy a dolgozók az április bérüket nem kapták meg.

A Photo Hall mintegy 150 üzletből áll, ebből mintegy 50 saját tulajdonban van, a franchise rendszerben üzemeltetet boltok száma meghaladja a százat - írja az index.hu. A hírportál beszámol arról, hogy a cégnyilvántartás adati szerint a Főfotó Kft. mindig veszteséges volt. Üzemi szinten 2009-ben 190 millió forint, 2008-ban pedig 417 millió forint volt a veszteség.

A kilencvenes években a Főfotót a svájci Porst Holding privatizálta, ami 1996-ban a belga Spector Photo Group érdekeltségébe került. Ennek egyik cége a Photo Hall-csoport, amelyhez a Főfotó saját és franchise üzleteivel csatlakozott 2002-ben - emlékeztet az index.hu. A társaságot 2009 nyarán vásárolta meg a Főfotó Holding Kft.-n keresztül a menedzsment, azóta száz százalékban magyar cégként működik.

Az Opten cégtárának adatai szerint más cégeken keresztül hat magyar magánszemély, Biernaczky Miklós és Farkas András, valamint Pozsonyi Gábor, Járdán Tamás, Egri András és Schieszler Tamás tulajdonában van. Közülük hárman, Biernaczky, Farkas és Pozsonyi vesznek, illetve vettek részt a Főfotó irányításában. "Már nem én vagyok az ügyvezető, megbízatásomról május 4-i hatállyal lemondtam" - mondta Biernaczky Miklós az indexnek, ám a cég helyzetéről nem kívánt nyilatkozni. Pozsonyi Gábor az internetes lapnak ugyancsak azt mondta, hogy nem jogosult nyilatkozni.