Beelőzte a többieket a Lidl - itt a bejelentés

Idén márciusától 8 százalékkal nőnek a Lidl bolti és raktári dolgozóinak bérei - idézi az Index.hu azt a levelet, amit nemrég a Lidl munkavállalói kaptak a cég vezetésétől. A Lidlnél 2016-ban is emelték a béreket, így 2016 januárja óta összesen már 32 százalékos béremelést kaptak a cég bolti és raktári dolgozói.
K. Kiss Gergely, 2017. március 13. hétfő, 13:02
Fotó: Napi.hu

Fizetések szempontjából a magyar kiskereskedelmi szektorban a Lidl az élmezőnyben van a portál tavalyi számításai alapján.

A Lidl Magyarország tavaly július elsejétől 15 százalékkal emelte meg a vállalat minden fizikai dolgozójának bérét, így a 2016 márciusi 5 százalékos emeléssel együtt 20 százalékkal emelkedett a múlt évben a vállalat több mint 4000 munkavállalójának 90 százalékát kitevő, az értékesítésben és a logisztikai központokban dolgozó alkalmazottak bére - közölte a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.

A béremelés híre azért is érdekes, mert nemrég az élelmiszerbotrányra hivatkozva újabb, a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok megregulázására kitalált javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak Lázár János és Varga Mihály. A kormány tervezett lépései az olyan diszkont láncoknak fájhat majd a legjobban, mint az Aldi, a Lidl vagy a Penny Market , de rosszul érintheti mások mellett például a Tescót is.

HOZZÁSZÓLÁSOK