Befektetők A Pont körül

Várhatóan ma jelentik be, hogy kik azok a befektetők, akik fantáziát látnak az egy hete útjára indított A Pont című, új országos napilap folyamatos megjelentetésében. A NAPI Gazdaság információi szerint az egyik lehetséges szakmai befektető a volt Magyar Hírlap (MH)újságírói által készített lap nyomdai munkáit végző vállalkozói kör.
Bubrik Gáspár, 2004. november 17. szerda, 08:48
Fotó:

Szombathy Pál főszerkesztő a NAPI-nak adott interjújában elmondta: senki sem vonta kétségbe, hogy a Ringier sok pénzt költött az MH fejlesztésére, piacon tartására, s meggyőződése, hogy a csökkenő példányszám ellensúlyozására is lett volna megoldás, ha valóban ki szerette volna húzni a kiadó a gödörből az MH-t. Szombathy elismerte, hogy egy kiadó joga eldönteni, melyik termékére koncentrál inkább, ezért ajánlották fel, hogy záros határidőre átvennék és továbbvinnék a lapot.

Az MH volt munkatársai által életre hívott A Pontot jelenleg 60-65-en készítik (miután az induló gárdából néhányan lemorzsolódtak), az első napon hírek szerint 16-17 ezer vásárló volt kíváncsi az új lapra. A munkatársak az egymillió forintot meghaladó mértékben vállaltak áldozatot, a nyomdai munkálatokat végző ADOC Interprint - a Metro újság nyomdája - később állítja csak ki a számlát.

Az A Pont decembertől kerülhet az előfizetők postaládáiba, az előzetes jelentkezések alapján eddig néhány ezret tartanak nyilván.
További részletek a szerdai NAPI Gazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK