Bekeményít a NAK - a behajtók áldozata lehet, aki nem fizetett

Sokan tartoznak tagdíjukkal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK), de ez most változni fog, ugyanis komoly behajtási hullám indul el a napokban - értesült a magro.hu. Aki 50 ezer forintnál többel tartozik, az a behajtók kopogtatására is felkészülhet.
Napi.hu, 2016. december 2. péntek, 12:00
Fotó: Napi.hu

A 10 ezer legnagyobb adós, aki a NAK irányába nem fizette be tagdíját, december közepéig megkapja egyenlegértesítőjét és a fizetési felszólítást is. Összesen mintegy 4 milliárd forint kintlévőség behajtását kezdik meg a kamara ezzel a lépéssel, amelyet 3-4 év alatt halmoztak fel a nem fizető tagok. Azok számítanak nagy adósnak, akik legalább 50 ezer, maximum 4 millió forintnyi tagdíjjal tartoznak - olvasható az agrárportálon.

Amennyiben a pénzhez nem tud figyelmeztetés útján hozzájutni, úgy a NAV segítségét fogja igénybe venni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Egyébként a legkisebb tagdíj 2000 forint, amelyet mintegy 200 ezer tag fizet jelenleg. A legnagyobb összeg pedig 1 millió forint, amit jelenleg egy tag fizethet a kamara irányába. A tagok 80 százaléka egyébként évente eleget tesz kötelezettségének, mintegy 20 százalék azonban nem. A tagdíjfizetés kikényszerítésével a közös teherviselést szeretnék erősíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK