Bekeményít a NAV húsvét előtt - mutatjuk, mi várható

Frissítette az Adótraffipaxot a A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV), amelyből kiderül, hol készülnek vizsgálatokra a 14. héten, vagyis az április 3-a és 9-e közötti időszakban.
K. Kiss Gergely, 2017. április 3. hétfő, 13:33
Fotó: Napi.hu

A fővárosban a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága a 14. hét második felében az igazgatóság illetékességi területén ellenőrzéseket végez kiemelten a parfümök termékkörében bizonylatolási kötelezettség teljesítésére és az áruk eredetére vonatkozóan.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 3-tól 6-ig az igazgatóság illetékességi területén fokozottan ellenőrzik a testedzési szolgáltatást nyújtók körében a bizonylat kiállítására vonatkozó előírások teljesítését.

Pest megyében kiemelt húsvéti ellenőrzésekre lehet számítani. A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának operatív adóellenőrei 2017/14. hetében kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnepeket megelőzően a hús,- hentes áru; tojás; valamint az édesség értékesítéssel foglalkozó vállalkozásokat. A vizsgálatok a bizonylatadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentési kötelezettség ellenőrzésére, az online pénztárgépek használatára, valamint az áruk eredetének vizsgálatára irányulnak.

Az ellenőrzések helyszínei:

2017. április 10. (hétfő): Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Taksony
2017. április 11. (kedd): Dunavarsány, Makád
2017. április 12. (szerda): Apaj, Ráckeve
2017. április 13. (csütörtök): Zsámbék, Budaörs, Budakeszi

A NAV ezen felül további tizenegy megyében tart ellenőrzéseket, a teljes Adótraffipax lista itt érhető el.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK