Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Raiffeisen Bank sorra mondja fel azoknak az ügyfeleknek a bankszámlaszerződését, akik még a tranzakciós illeték előtti, nagyon kedvező díjazású bankszámlacsomagokat veszik igénybe. A számlához kapcsolt bankkártyás szerződést is felmondja a pénzintézet - olvasható a portálon.

A Raiffeisen először 2018 őszén próbálkozott azzal, hogy aki november végéig hajlandó volt a Díjnullázó, az Aktivitás, a Bázis, a Mindennapok vagy a Lendület számlákról újabb konstrukciókra váltani, 5000 forint ajándékot kapott. Tavaly ősszel aztán arról értesítette a bank az érintett ügyfeleket, hogy ha zökkenőmentes szolgáltatást akarnak, október 11-ig kezdeményezzenek csomagváltást.

A bank újabb körben aztán 2020. január 15-ig adott határidőt a váltásra, a napokban pedig meg is kapják az ügyfelek a felmondólevelet. A lap egyik  olvasója hétfőn kézhez a Raiffeisen február 28-ai keltezésű levelét, amiben arról értesíti a bank, hogy felmondja a szerződést. Csomagváltás hiányban a bankkártyáját május 8-tól nem használhatja (igaz, ennek egy éves díját februárban levonták), számláját pedig május 22-én szüntetik meg.

Ugyanakkor május 7-ig lehetőség van a díjmentes csomagváltásra, ráadásul a váltást kérheti az ügyfél egy jövőbeli, de legkésőbb május 7-i időpontra. Ha valaki nem vált csomagot, akkor a bankszámla megszűnése után a bank legfeljebb 5 évig, kamatfizetés nélkül őrzi meg a pénzt, és bocsátja rendelkezésre - írja levelében a Raiffeisen.