Bekeményít a tulajdonos a Magyar Hírlapnál

Szokatlan 'óvatossági és biztonsági intézkedések'-et foganatosított a Ringier a Magyar Hírlap (MH) dolgozóival szemben. Az Index információi szerint az MH munkatársai nem archiválhatják személyes dokumentumaikat, nem lehet csatolt fájllal rendelkező emaileket küldeni, a székházba pedig nem léphetnek be a sajtó munkatársai, és a kiadó képviselője minden lapszámot ellenőriz a nyomdában.
Kolozsi Pál, 2004. november 5. péntek, 08:23
Fotó:

A dolgozók a portán is csak akkor vihetik ki az épületből kinyomatatott dokumentumaikat, ha azokon a lapigazgató, Czövek Hajnalka aláírása igazolja, hogy magántermészetű anyagról volt szó - értesült a hírportál. Ezek olyan biztonsági intézkedések, amelyeket minden kiadó meghoz - fejtette ki a dokumentumok kiviteli tilalmával kapcsolatban az Indexnek az MH lapigazgatója.

Az MH internetes oldalán található cikk kevésbé keményen fogalmaz: eszerint miközben a kiadó folyamatosan tárgyalt a befektetőkkel - s erről a szerkesztőség vezetőit folyamatosan értesítette -, az újságírók közül többen személyes holmijuk, jegyzeteik és a számítógépeken tárolt személyes adataik összeszedésébe fogtak, ám később a kiadóval megegyeztek és az ezzel kapcsolatos döntést a ma délutáni sorsdöntő bejelentés utánra halasztották.

Az Index információi szerint esténként a lajosmizsei nyomdában várja a Ringier lapkiadó embere a lap aktuális számát, hogy ellenőrizze a lapban közölt, velük kapcsolatos cikkeket. A kiadó kilátásba helyezte, ha ránézve túlságosan negatív írást adnak le, nem jelenhet meg az aktuális szám, vagy eltávolítanák a már levilágított lapszámból az adott cikket. Ez egyelőre nem történt meg - olvasható az Indexen.

HOZZÁSZÓLÁSOK