Békítenék a Ferihegy megbénításával fenyegetőző taxisokat

Háromoldalú tárgyalások kezdődtek a BKK, a Budapest Közút Zrt. és a Budapest Airport (BA) Zrt. között, hogy elejét vegyék a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tervezett taxisblokádnak - tudta meg a Népszava.
Domokos László, 2018. március 7. szerda, 09:39
Fotó: Shutterstock

Forgalomlassításra készülnek a sofőrök a ferihegyi gyorsforgalmi úton, és felsorakoznak a terminálhoz vezető út sorompójánál, akadályozva a forgalmat, amennyiben nem teljesítik követelésüket.

A reptérrel nem szerződött taxisok azt követelik, hogy a bejárathoz közeli belső íven kapják vissza utasfelvevő pontjaikat, amelyeket 2011-ben az építkezésre hivatkozva helyezett át a BA Zrt., és a megengedett várakozás idejét 5 percről 15 percre emeljék fel.

Bár az Európai Taxis Egyesület által megszabott ultimátum napokon belül lejár, Csertek István elnök a napilapnak azt mondta, ha valóban érdemben folynak a tárgyalások, akkor az ultimátumot hajlandók meghosszabbítani

Csakhogy időközben kiderült, a taxisok már nem érik be első követelésükkel. Meggyőződésünk, hogy a BA Zrt. és a Főtaxi szerződése jogszabályba ütközik. Már egy neves ügyvédi iroda vizsgálja a szerződést, ami kiváltságos helyzetbe hozza a repülőtéren a Főtaxit - fogalmazott Csertek.

A kialakult gyakorlaton nem kívánunk változtatni, a reptérnek van szerződött taxiszolgáltatója, amely megbízhatóan és jó minőségben szolgálja ki az utasokat - mondta korábban Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) kommunikációs igazgatója a Napi.hu-nak. A demonstrációval kapcsolatban hozzátette: nem eszik annyira forrón a kását.

Májustól jöhetnek az az új taxitarifák Budapesten. A Zoom.hu információ szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK) elkészült a végleges csomag, s azt el is küldték a főváros önkormányzat számára. A tervek szerint 700 forint lenne az alapdíj, a kilométerenkénti ár 300 forintra, állás esetén pedig a percenkénti tétel 75 forintra emelkedne.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.03.07 11:40

Le az arrogáns, lehúzós, pofátlan, pénzéhes, követelőző taxis maffiával!

Taxisok helyett:

- vissza az Ubert
- önvezető autókat mielőbb
- car sharing: GreenGo, MOL Limo
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.03.07 10:11

micsoda hülye ország
ilyen maffia - olyan maffia
Európai Taxi Egyesület
vicc
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html