Belerokkannak a kkv-k a jövő évi költségvetésbe

A Fidesz által tervezett 2018-as költségvetés csak a szavak szintjén kedvez a munkából élőknek, valójában viszont tönkreteszi a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv) - mondta Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Szepesi Anita, 2017. április 30. vasárnap, 13:32
Fotó: Pixabay

Szerinte az Orbán Viktor kormányfő által pénteken bejelentett minimálbér-emelést a munkahelyek 80 százalékát adó kkv-knak kell majd kigazdálkodniuk, ebbe viszont azok bele fognak rokkanni - írja az MTI.

Ahhoz, hogy valóban a munkából élők költségvetése legyen a jövő évi, az LMP szerint a kkv-k támogatása mellett általános béremelésre lenne szükség a személyi jövedelemadó sávossá tételén keresztül - mondta a képviselő.

Hozzátette: új, egységes közalkalmazotti bértáblát kellene összeállítani pótlékok ki- és bevezetése helyett, továbbá az érintettekkel egyeztetve életpályamodelleket írni. Elengedhetetlen az egészségügyi, az oktatási és a szociális szférától elvett forrásokat visszapótolni ezekbe az ágazatokba - hangsúlyozta Schmuck Erzsébet.

HOZZÁSZÓLÁSOK