BUX
37962

Belső vizsgálat indult a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom (MTelekom) nem tartja meg áprilisi rendes közgyűlését, mert megvárják az egyik leányvállalatánál elrendelt belső vizsgálat eredményét. A 700 milliós ügyértékre elrendelt vizsgálat kezdetét februárban jelentették be - olvasható a BÉT honlapján.

NAPI Online, 2006. március 30. csütörtök, 16:08

Az MTelekom "bejelenti, hogy nem tartja meg április végén 2006. évi rendes közgyűlését, tekintettel arra, hogy a Magyar Telekom pénzügyi eredményeinek auditálása még folyamatban van" - fogalmaz a társaság közleménye.

Az audit lezárulását, illetve a szükséges igazgatósági döntések meghozatalát követően a cég közzé fogja tenni az évi rendes közgyűlés pontos időpontját, valamint az osztalék összegére vonatkozó javaslatot.

A Magyar Telekom 2005. évi eredményeinek 2006. február 13-i közzétételekor bejelentette, hogy vizsgálatot folytat az egyik leányvállalata által mintegy 700 millió forint értékben megkötött szerződések ügyében. A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a releváns jogszabályokkal. A független jogi tanácsadó vezetésével és az audit bizottság felügyelete alatt zajló vizsgálat még jelenleg is tart, és a Magyar Telekom eredményeinek auditálása függ a vizsgálat kimenetelétől. "A Magyar Telekom elkötelezett az iránt, hogy a vizsgálatot a vonatkozó törvényi és szabályozói kötelezettségeinek betartásával, valamint az illetékes kormányzati szervekkel és szabályozó hatóságokkal együttműködve hajtsa végre" - áll a közleményben.

A távközlési cég a csúszás miatt várhatóan nem tud majd tartani bizonyos, a magyar törvények és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szabályzata által megállapított határidőket. A cég határidőre várhatóan nem fogja tudni benyújtani a közgyűlés által jóváhagyott, auditált éves jelentést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, és a BÉT-nek. Mint a közlemény fogalmaz: a társaság törekszik arra, hogy az ésszerűen lehetséges legrövidebb időn belül megtartsa évi rendes közgyűlését és elfogadtassa éves eredményeit.