BUX
38240

Belügyminisztérium: Vodafone-stop

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára valamennyi minisztériumi vezetékes telefonról letiltatta a Vodafone mobilok 70-es körzetszámát - írja a Népszabadság.

Csernátony Csaba, 2005. január 6. csütörtök, 09:35

Kizárólag a főosztályvezetők, illetve az ennél magasabb pozícióban lévő minisztériumi dolgozók hívhatnak 70-es mobilszámot.

Ha kivételezett körön kívüli dolgozó mégis megpróbál ilyen készüléket hívni, akkor a rossz szám tárcsázásakor hallható jelzéssel találkozhat. A minisztérium gazdasági megfontolásokkal indokolta a lépést, amely azonban nem érinti az összes Vodafone-hoz tartozó számot. A számhordozással a Vodefone-hoz kerülő 20-as vagy 30-as körzetszámon hívható előfizetők ugyanis elérhetők a minisztérium vezetékes hálózatából. A rendőrszakszervezetek által érthetetlennek tartott lépést gazdasági okokkal magyarázta a tárca, bár minisztériumi források szerint az intézkedés mögött a Vodafone a BM közötti vita áll.

A Vodafone-stop gondokat okozott a rendőrségnél: sok rendőrt, akik a mobilszolgáltató kedvező tarifacsomagjai miatt az utóbbi hónapokban Vodafone-kártyát vásároltak, a tiltás miatt saját parancsnokuk nem tudja elérni a főosztályvezető távollétében.