Uniós pénzből költenek belvízelvezetésre

Az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő Kft. és a Kötiviép'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. nettó 4 milliárd 277 millió forintért végezheti el több belvízcsatorna rekonstrukcióját.
Németh Géza, 2019. január 9. szerda, 15:46
Fotó: Napi.hu

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A munkát az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza. A mostani tender egy korábbi keretmegállapodás alapján újranyitott közbeszerzés, amely három részből áll.

Az első a bácsborsódi tározó funkcióbővítése, valamint Hódmezővásárhely térségi vízrendszer komplex rekonstrukciója. Ezt a hajdúszoboszlói székhelyű Aqua-General nyerte, a becsült 1 milliárd 227 millió forint helyett 1 milliárd 418 millió forinttal.

A második rész Villogó belvízcsatorna mederfejlesztése és rekonstrukciója, valamint az örvényabádi belvízrendszer csatornáinak mederfejlesztése és műtárgyainak komplex rekonstrukciója. Ennek nyertese a szolnoki székhelyű Kötiviép'B, a becsült 959 millió forinttal szemben 1 milliárd 651 millió forinttal.

Végül a harmadik rész a Hejő-főcsatorna rekonstrukciója, valamint a Harangodi tározó és a Kállai-főfolyás rehabilitációja. Ezt is az Aqua-General nyerte, a becsült 840 millió forint helyett 1 milliárd 207 millió forinttal.

A keretmegállapodás tagja még - de most nem nyert - a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., valamint a Swietelsky Magyarország Kft.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK