A két nyílt közbeszerzés közül az elsőt a Kötiviép'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. nyerte 2 milliárd 778 millió forinttal.

A cégnek a Kisújszállás és Karcag környéki belvízrendszerben a belvízvédelmi művek rekonstrukcióját kell elvégeznie. Ezen a tenderen indult még, de nem nyert a Swietelsky Magyarország Kft., a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. valamint az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Ez utóbbi cég azonban nem bánkódhat, mivel megnyerte a másik tendert, itt azonban nem közölte az ajánlatkérő a munkavégzés pontos helyét. Az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2 milliárd 356 millió forintért tisztíthatja a belvízcsatornákat.

Ezen a tenderen is ugyan az a négy cég indult, mint az előzőn, így itt a Swietelsky Magyarország Kft., a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. valamint a Kötiviép'B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. lett a vesztes - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.