Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly szeptemberben már megírtuk: a Lánchíd Palotába költözik az Eximbank. Az értesülést akkor cáfolta a pénzintézet - most viszont már a hurcolkodás előkészületei folynak a patinás épületben.

A Clark Ádám tér melletti Lánchíd Palotát  tavaly ősszel vásárolta meg  Nobilis Kristóf, aki a hírek szerint 10 millió euróért, azaz megközelítőleg 3 milliárd forintért. Az eladó a CIB Bank  egyik leánycége a Recovery Ingatlanhasznosító Kft. volt. A Lánchíd Palota  egykor Budapest egyik legdrágább irodaépülete volt. A több, mint hatmilliárd forintért felújított, 3200 négyzetméteres alapterületű irodaházat rekord bérleti díjért tudták kiadni 2008-ban.

Itt nyitotta meg budapesti irodáját a Sal Oppenheim privátbank, amely piaci információk szerint négyzetméterenként 20 eurót fizetett, s itt működött egy elegáns étterem is. A gazdasági válság rövid idő alatt  "kipucolta" a házat és az üzemeltető-tulajdonos Lánchíd Palota Kft.  is becsődölt. Az  Eximbank tehát  most egy olyan épületbe költözik, amely négy és fél évig üresen állt.

Az 1867-ben elkészült elegáns palota  a Fővárosi Közmunkák Tanácsának, majd a Legfelsőbb Bíróságnak is otthont adott;  majd ezt  követően magánkézbe került. Az  újjá varázsolt épület  2008-ban nyílt meg. A csődöt követően a Recovery - a CIB Bank Zrt. work-out leánycége - próbálta meg értékesíteni a palotát, amelyet végül a milliárdos üzletember, Nobilis egyik vállalkozása vett meg. Már akkor is beszámoltunk arról, hogy az  Eximbank akarja áttenni oda székhelyét, de ezt akkor cáfolták mondván: maradnak a Nagymező utcai bérleményben, amelynek szerződését meg kívánják meghosszabbítani.