Benyújtotta a bányabezárási tervet a Mal Zrt.

Benyújtotta a halimbai bányaüzem bányabezárási műszaki üzemi tervét a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. - mondta Káldi Zoltán, veszprémi bányakapitány az MTI-érdeklődésére pénteken.
MTI-Eco, 2013. február 8. péntek, 09:34
Fotó: Napi.hu

Hozzátette: a bezáráshoz szükséges előzetes környezetvédelmi vizsgálat lezárult. A környezetvédelmi felügyelőség a határozatában megállapította, hogy jelentős környezeti hatás nem várható a bányászati tevékenység felhagyásától. A bányakapitányság a kérelmet bányászati szempontból megvizsgálja, az eljárásba az érintett szakhatóságokat bevonja - mondta. Az eljárás lezárásaként döntenek a halimbai bányaüzem bezárásáról, kiemelten a bezárás ütemtervéről. Közölte, hogy az eljárás befejezése a szakhatósági eljárásokra is tekintettel két hónap múlva történhet meg.

A bányakapitány elmondta, hogy a halimbai bánya kitermelhető vagyona 1 millió 900 ezer tonna volt, évente 145-180 ezer tonna bauxit kitermelése valósult meg. Jelenleg a Mal Zrt. két működő külfejtéses bauxitbányával rendelkezik Veszprém megyében, a bányák kitermelhető vagyona 80-90 ezer tonna bauxit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.02.08 17:14

Sokszor kérdeztem már: mikor államosítják ezt az olajszőkítésból ,olcsón 1996-ban az szdsz -ufók által elkótyavetyélt volt kiszes csürhét ???..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html