Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Shell és a Mol szerint is általánosan igaz, hogy a koronavírus-járvány hatására az egész országban lecsökkent az üzemanyag-fogyasztás. Hiába a rekordalacsony üzemanyagárak, a forgalom annyira visszaesett, hogy a vállalatok megkezdték a kúthálózat működésének optimalizálását - számolt be a portál.

A Shell 189 magyarországi állomása közül 15-öt zárt be. Ezek olyan településeken, térségekben találhatók, ahol több Shell-kút is van. (A holtankoljak.hu korábban tizenhármat említett.)

Azt is közölte a Shell, hogy a töltőállomás-hálózatuk körülbelül 60 százalékában csökkentett nyitvatartási idő van érvényben. Az egyes kutak bezárásáról Budapesten döntenek, tehát nem a konkrét kutat üzemeltető szerződéses partner határoz. Hasonló a helyzet a legnagyobb magyar szereplőnél, a Molnál is. A töltőállomások üzemeltetése központi kérdés, amelyről minden országban a helyi kiskereskedelmi vezető dönt - írta a hvg.hu.

A Molnál csoportszinten 30-40 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés az elmúlt időszakban. A cégnek Magyarországon 468 töltőállomása üzemel. A kutak 25 százalékánál rövidítették a nyitvatartási időt. Május végétől 28 töltőállomást zárnak be ideiglenesen, olyanokat, amelyek közelében található másik Mol-kút. Továbbá 181 helynek a nyitvatartási idejét változtatják meg.

Az OMV is csökkentette több kútja nyitvatartását.