Beolvaszthatják a hírportált

Várhatóan beolvasztja az fn.hu internetes gazdasági hírportált a tulajdonos Sanoma Budapest Zrt. a Hír24 portálba − értesült lapunk több forrásból. A Sanoma sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.
F. Szabó Emese, 2011. július 1. péntek, 08:21
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

A kiadó vezérigazgatója, Szabó György lapunknak korábban adott interjújában annyit elmondott, hogy figyelemmel kísérik az újonnan alakult hir24.hu működését, és sok múlik majd a hirdetési piac reagálásán (Napi Gazdaság, 2011. június 8.). A mérlegadatok szerint weboldalszerkesztésből mindössze 95 millió forint bevétele keletkezett a kiadónak, ehhez képest információink szerint a Sanoma a Hír24 oldalba milliárdos nagyságrendű tőkét invesztált.

A beolvadást követően információink szerint az fn.hu lényegében a Hír24 gazdasági rovata lehet. Ám ténykérdés, hogy egyelőre nem dőlt el minden részlet az egyesítést illetően, így nem tudni, mi lesz az egybegyúrt új oldal neve: az egyik verzió szerint az fn márkanevet beépítenék a Hír24 elnevezésbe, míg a másik változatlanul hagyná az oldal nevét. Utóbbi esetben az fn.hu csak korábbi munkatársaival képviseltetné magát a médiapiacon, a név eltűnne − az online felület nélkül eladott Figyelő hetilap figyelo.hu néven működteti saját oldalát, amely egyik menüpontjában egyelőre még az fn.hura mutat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, jár-e létszámváltozással az összeolvadás. Ugyanakkor általános múltbeli tapasztalatok alapján elmondható: viszonylag ritkán marad hasonló ügylet után az új gárda változatlan létszámú. Az is kérdés, hogy mi lesz a Hír24-gyel. Úgy tudni, jövőre felülvizsgálják az oldalt, hogy a tulajdonos elvárásainak megfelelően hozza-e a profitot. A piaci pletyka szerint az fn.hu beolvadása csak része lenne a hir24.hu átalakításának, ugyanis a portálon a ráncfelvarrásnál komolyabb átalakítások lehetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK