Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirat szerint Berki - mint a 45. rendű vádlott - a BK Movie Star nevű filmes és produkciós cégén keresztül fiktív számlákat fogadott be, így vádlott-társaival mintegy hatmilliárd forintos adócsalás részese volt, amelyből Berki része ötmillió forint. A vádlottak padján az üzletember mellett foglalt helyet a korábban az egyik reality-műsorban is szereplő S. I., Berki volt üzlettársa, akire három év letöltendőt kért az ügyész - olvasható a bulvárlap cikkében.

Az előkészítő ülésen az ügyész indítványozta Berki büntetését is: ötmillió forint vagyonelkobzás mellett egy év börtönt kért rá, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztik.

Ez nem az az ügy, ami miatt nekem kellene szégyellnem magam

- mondta a Blikknek az egykori Fradi-vezér.

Ügyfelem esetében mindössze ötmillió forintról van szó, úgy gondolom, ő az egyik legkisebb mértékben érintett vádlott az ügyben. Amennyiben ügyfelem úgy dönt, a vádirattal megegyezően elismeri a bűnösségét, akkor a legrosszabb esetben kaphat egy évet, két évre felfüggesztve. A belső arányosság elvét, valamint a hazai joggyakorlatot figyelembe véve a felfüggesztés mértékét és a büntetés hatályosságát is igen súlyosnak tártom - nyilatkozta Szilágyi Roland Berki ügyvédje.

Berkinek kedden a bíróságon nyilatkoznia kell arról, elismeri-e a bűnösségét, így megkímélheti magát a várhatóan évekig húzódó tárgyalástól. Amennyiben nem tartja magát bűnösnek, abban az esetben hosszú ideig járhat a bíróságra - írta a lap.