Februártól 4 százalékkal emelkedik a minimálbér és a bérminimum, vagyis éves szinten - a január kimaradása miatt - 3,67 százalékkal. A meghirdetett 4 százalékos kötelező minimum hatással van a többiek béralkujára is.

A portál által megkérdezett szakszervezeti vezetők szerint átlagban 5-6 százalékos béremelésre lehet számítani, de nagy a szórás.

Az egyik véglet, ahol nem vagy alig lesz emelés: például az önkormányzati cégeknél illetve az önkormányzatokhoz közel álló vállalkozásoknál . Közülük a nagy cégeknél (például BKV, FKF) is nulla körüli emelési ajánlatokat kapott a szakszervezet, mivel a fenntartó az elvonások miatt nem tud bért fejleszteni. A turizmus-vendéglátásban, szállodaiparban nincs bevétel, ott szintén nem kerül szóba a béremelés.

A járműiparban és a beszállítóinál viszont szép eredményeket tudott elérni a szakszervezet, nem ritka a 8-10 százalékos emelés.

VDSZ: van, ahol a minimálbérnek is alámentek

A 4 százalékos minimálbér-, bérminimum-emeléssel az a baj, hogy a munkáltatók nagyon hamar alámentek, gyakran 2-3 százalékos, de van, ahol nullaszázalékos ajánlattal indítottak - mondta a 24.hu-nak a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke, Székely Tamás.

A VDSZ részéről még önmagában a 4 százalékos emelés is elfogadhatatlan. Számos helyen állapodtak meg viszont úgy, hogy a 4 százalékos fixre jön még pár százalék differenciált emelés. A VDSZ működési területén eddig a 200 cégből mintegy huszonöttel állapodtak meg, átlagban messze 5 százalék feletti eredmények születtek. Arra számítanak, hogy nem minden céggel fognak tudni megállapodni, és komoly feszültségek lesznek még a bértárgyalásokon.

A Vasas jól áll a bérmegállapodásokkal

A Vasas Szakszervezeti Szövetség területén felgyorsultak januártól a bértárgyalások, 208 cégnél vannak jelen, közülük mintegy 170 céggel van rendszeresen bérmegállapodás kollektív megállapodás alapján, az idén már mintegy 70 százalékukkal egyezségre jutottak, és folyamatosan bővül a kör - összegezte László Zoltán alelnök. Ám 2021-ben inkább rontja az alkupozícióikat, ha húzódik a bérmegállapodás, mert nem optimista az üzleti hangulat.

Kilenc olyan cég is van, amelynél most nem lesz béremelés - a második félévben akarnak rá visszatérni. A Vasasnál is vegyes a kép, két nagy csoport körvonalazódik. Az egyikben jellemzően 7-12 százalék közötti az emelés, a másikban 3-6 százalék közötti. Átjárás nincs, vagy hat százalék alatti emelést adnak a cégek, vagy hét százalék felettit.

A beszállítói lánc végén kisebb lesz az emelés

A nagyobb béremelés elsősorban az autóipari, autóiparban dolgozó elektronikai cégekre, egészségügyieszköz-gyártókra jellemző. A kisebb pedig például a más jellegű fémipari cégeknél, az autóiparhoz, gépiparhoz köthető egyéb beszállítóknál (például autókárpit-gyártó), illetve az autóipari beszállítói láncban hátrébb elhelyezkedő, harmadik-negyedik körös beszállítóknál, amelyek alacsony hozzáadott értékkel és kis profittal termelnek.

A Suzuki februárban jelentette be, hogy 8 százalékos béremelés lesz náluk. A győri Audinál tavaly márciusban hároméves bérmegállapodás született, a 2020-2022 közötti időszakra összesen 36 százalékos jövedelemnövekedést jelentettek be, a kecskeméti Mercedesnél tavaly decemberben kétéves megállapodást kötöttek, amelyben többek között összesen 90 ezer forint alapbéremelés szerepelt. Mint azt a Napi.hu megírta, a hatvani Boschnál pedig átlagosan 8 százalék körüli, differenciált jövedelem-növekedésről állapodtak meg 2021-re.