Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezen belül a hangsúlyt az ipar, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) üzletmenetének, valamint a helyi gazdaság működésének fellendítésére helyezték. Fontos szempont volt még a területi gazdasági különbségek felszámolása, a foglalkoztatási gondok megoldása, illetve a kutatásfejlesztési tevékenységek elősegítése - mondta az MTI híre szerint Rákossy Balázs a Széchenyi Programiroda A sikeres vállalkozásokért című konferenciáján.

Az államtitkár kitért arra, hogy megpróbáltak eljárási rendszerű újítást is bevezetni, hogy a pályázók minél gyorsabban és egyszerűbben tudják az elnyert pénzeket lehívni, felhasználni. Ezeket az eljárásokat nem sikerült minden esetben a kívánatosra egyszerűsíteni, mert egy "csomó bürokratikus nehézség" van az európai uniós források lehívásában.

Márciusig a tíz operatív programban az összes pályázatot meghirdették. Eddig a pályázatok elbírálása után több mint 7000 milliárd forint értékű kötelezettségvállalás történt, és ebből 2017 első tíz hónapjában csaknem 1700 milliárd forintot fizettek ki az érintetteknek - mondta az államtitkár.

Rákossy Balázs végül szólt arról, hogy mi várható a 2020 után időszakról, leszögezve: reményeik szerint ugyanez a támogatási rendszer továbbra is élni fog az Európai Unióban. Abban is bíznak, hogy a V4-es országok hatékony együttműködésével sikerül majd bemutatni azokat a térségbeli érdekeket, amelyek jó alapját teremtik meg a további források juttatásának - írta az MTI.

A nyitókép forrása: Pixabay.