Beruház a magyar milliárdos

A Révész Holding Zrt. 40 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot vásárolt Nyíregyházán, a központban a társaság tervei szerint a Michelin gumiabroncsgyár késztermékeit tárolják majd - mondta Székely Zsolt, a társaság vezérigazgatója.
MTI, Napi.hu, 2015. február 8. vasárnap, 09:22
Fotó: Napi.hu

A mintegy 2,5 milliárd forint értékű akvizícióra a Révész Holding Zrt. egyre növekvő megrendelés-állománya miatt volt szükség, az eladó a brit Rubik Ventures cég volt. A magyar cégcsoport egyik fontos partnere a Michelin, a francia óriásvállalat kelet-európai logisztikai szolgáltatója a Révész csoport. A cég a nyíregyházi Michelin gumiabroncsgyár számára szállít a gumigyártáshoz nélkülözhetetlen komponenseket, de a késztermék tárolása és kiszállítása is a feladata. A most megvásárolt logisztikai központban mintegy 60 ember dolgozik majd.

A csoport új, ingatlanüzletágának másik tevékenységi köre az ingatlanfejlesztés és -működtetés. A Révész Holding Zrt. az elmúlt hetekben állapodott meg a Magyar Telekom Nyrt.-vel, ennek keretében a távközlési cég nyíregyházi központját vásárolta meg a Révész, majd ezt követően a Telekom visszabérli egykori ingatlanjait. A megállapodás értelmében 10 plusz 5 évre veszik bérbe az épületeket a Révész Holdingtól, és a cég végzi majd az üzemeltetési feladatokat is. A csoport ingatlan-portfóliójába tartozik ezeken kívül két nyíregyházi szálloda is.

A Révész Bálint (képünkön) - a Napi.hu kiadásban megjelenő A 100 leggazdagabb alapján 2014-ben 29 milliárd forintos vagyonnal a huszadik legtehetősebb magyar - tulajdonában lévő, mintegy 600 dolgozót foglalkoztató cégcsoport 2014-es árbevétele 5 százalékkal 21 milliárd forintra nőtt, a nyereség pedig várhatóan 1,5 milliárd forint körül alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK